Vrdnik Residence
u srcu Fruške Gore

Smešten na padinama Fruške Gore, Vrdnik je idealno pozicioniran. Pristupačan, kako od strane Beograda od koga je udaljen samo sedamdesetak kilometara, tako i do Novog Sada od koga ga deli samo 25 kilometara. Svojevrsna vazdušna banja na čiji kvalitet vazduha utiču struje vetrova sa Fruške Gore, koja ujedno Vrdnik i štiti od nepovoljnih vremenskih prilika. Ovakva pozicija Vrdnika omogućava opstanak mikroklime koja je pogodna za razvoj turizma, ali i za život u skladu sa prirodom.

Panorama

Termalni izvori Vrdnik

Da priroda nije štedela kada je Vrdnik u pitanju, dokazuju i termalni izvori u ovom mestu. Temperatura vode od 32 stepena celzijusa pogodna je za terapiju i lečenje reumatskih bolesti, ali i kardiovaskularnih. U skladu sa trendovima razvoja modernog načina života ali i razvoja turizma, ovaj dar prirode privukao je veliki broj, kako turista, tako i onih koji zvoj život žele da provode baš u ovakvom okruženju.

U blizini Vrdnik Residence, nalazi se specijalna bolnica za rehabilitaciju hotel Termal koji ima dugu tradiciju. Da prirodna bogatstva moraju da budu u službi zdravlja, relaksacije i uživanja, prepoznali su i poznati hotelski sistemi, pa se Vrdnik može pohvaliti ponudom smeštajnih kapaciteta na kojoj bi mu mnoga turistička mesta pozavidela. Najpoznatiji je svakako hotelski kompleks Fruške Terme, koji posluje u okviru hotelskog lanca Movenpick, koji welness turizam u Srbiji podiže na viši nivo.

Fruška Gora, Sveta Gora

U prelepim šumama nacionalnog parka Fruška Gora kriju se i srednjevekovni srpski manastiri. 15 spomenika kulture pod zaštitom UNESCO našli su svoje utočište u ovoj prirodnoj oazi. Fruškogorske manastire podizala je despotska porodica Brankovića, nastavljajući kult stare Nemanjićke države. Ova grupa sakralnih objekata nekada je predstavljala stub duhovnog i političkog života Srba, a danas reprezentuje verske, istorijske i kulturne objekte od velike vrednosti i značaja.

Vinogradi

Vinske rute Fruške Gore

Umereno kontinentalna klima, mnogo sunčanih dana i povoljnih temperatura, blage padine Fruške gore izuzetno su povoljne za vinogradarstvo.To je razlog što je Vrdnik okružen mnogobrojnim vinarijama koje upotpunjuju blagodeti ovog mesta. Padine Fruške Gore prekrivene vinogradima su primamljiv pejzaž za uživanje svih čula.